neaskioni3

Викенд во Октомври - Неа Скиони со Лутра ” 11.10 - 13.10.2019
Неа Скиони – Едно од најстарите рибарски села на Халкидики, на 105 километри од Солун.

Живописно рибарско село кое живее во текот на целата година. Првата рибарска фамилија го населува селото уште во далечната 1918 година.Првото име било Скиони, а денес Неа Скиони.

neaskioni
Викенд во септември Неа Скиони со Лутра ” 21.09-22.09.2019

Неа Скиони – Едно од најстарите рибарски села на Халкидики, на 105 километри од Солун.

Живописно рибарско село кое живее во текот на целата година. Првата рибарска фамилија го населува селото уште во далечната 1918 година.Првото име било Скиони, а денес Неа Скиони.