kipar ng

Кипар е островска држава во Средоземното море, трета по големина. Потеклото на името има повеќе толкувања
: од грчкиот збор за чемпрес – kyparissos, од грчкиот збор кану – kypros, или по латинскиот назив за бакар – Cuprum (Cyprium) чии рудници некогаш се наоѓале на Кипар..

sofia1
ЦЕНА ПО ЛИЦЕ ПО НОЌЕВАЊЕ
: 49(3.038мкд)

Препуштете се на прекрасната Софија. Нека биде Ваш домаќин за незаборавен дочек на Новата Година ~ Хотел ХИЛТОН 5*  www.sofia.hilton.com  во срцето на градот, веднаш до Националниот дворец на културата (НДК)  и познатата пешачка улица Витошка.

istanbul ng
1 ден (29
.12 - недела)

Состанок на групата во 16:00 часот на паркингот спорти Holiday Inn.Поаѓање во 16:30 часот. Се патува преку граничен премин Богодорица, Грција, Турција ...со попатни паузи за одмор и царински формалности.