ostrog news1

 

 

Манастирот Свети Василиј Острошки датира од 17 век и е сместен во карпест крај во Црна Гора, помеѓу Никшиќ и Подгорица.  Ова свето место во текот на целата година е најпосетено светилиште во Црна Гора, а после Христовиот гроб и Светата гора, ова е третото најпосетено светилиште во христијанскиот свет

dubrovnik
Независно од тоа дали прв пат сте во посета на Дубровник, чувството на стравопочит никогаш не успева да се спушти кога ќе погледн
eте во убавината на стариот дел на градот. Прекрасен град кој го красат тесни улички, барокни згради, антички градски ѕидини и бескрајната треперливост на Јадранското Море. Дубровник е градот во кој вашите медитерански фантазии можете да ги претворите во  реалност.

sofija
„Градот кој расте, а не старее
                            

Софија е динамичен град кој постојано се развива во  голема метропола. Градот има модерен, младешки изглед со богат културен живот. Во него серасфрлени цркви со златни куполи, отомански џамии, прекрасни музеи и споменици кои даваат еклектичен, егзотичен впечаток. Хотел Хилтон 5* со сигурност ке ги разгали вашите сетила.

belgradnovisad8sep
Градот кој не спие

Белград е на листата на светски градови по разновидноста и понудите за ноќен живот и забава. Има прекрасни  ресторани, барови и ноќни клубови како и добро познатите сплавови на реките Дунав и Сава, ентузијастичкото домашно население  придонесува за пријатна атмосфера и добра забава.

Египет - Хургада